Vacature meewerkend bedrijfsleider biologisch tuin- en akkerbouwbedrijf

 

Solliciteer op meewerkend bedrijfsleider biologisch tuin- en akkerbouwbedrijf
 

Deel vacature 'meewerkend bedrijfsleider biologisch tuin- en akkerbouwbedrijf'

 

Regio

Dronten, Flevoland

Uren per week

40 uur

Contract

Uitzicht op vast contract

Opleidingsniveau

MBO, HBO

Datum

10-01-2022


Meewerkend bedrijfsleider biologisch tuin- en akkerbouwbedrijf

Ga jij de uitdaging aan om de dagelijkse leiding over de teelt op een biologisch akkerbouw- en vollegrondsgroentebedrijf op te pakken? Heb jij kennis van en ervaring in de (biologische) akkerbouw- en tuinbouw en ben je toe aan een nieuwe stap in je carrière? Dan ben jij wellicht de meewerkend bedrijfsleider op een mooi Flevolands familiebedrijf die we zoeken.

 

Het biologische tuin- en akkerbouwbedrijf in Dronten teelt akkerbouw en vollegrondsgroenten gewassen zoals rode bieten, erwten, sjalotten, bonen, pastinaak, witlof, pompoenen etc. Vanwege de ontwikkeling van het bedrijf en het vertrek van één van de vaste medewerkers is de ondernemer op zoek naar een (aankomend) meewerkend bedrijfsleider.

De ondernemer werkt zelf uitvoerend beperkt mee op het akkerbouwbedrijf en zoekt een verantwoordelijke collega die de dagelijkse leiding rondom de gewassen op het land op zich neemt. De eigenaar verzorgt zelf de contracten met afnemers, het bouwplan en de bemesting.

Samen met een vaste collega verzorg je alle werkzaamheden op het bedrijf; land klaarmaken en zaaien of planten van de gewassen, de biologische gewasverzorging zoals eggen en schoffelen en de oogstwerkzaamheden. In de piekmomenten worden extra collega’s ingezet voor de onkruidbestrijding.

Het bedrijf kenmerkt zich door de vroege teelten op lichte grond, waardoor er uiteraard ook al vroeg in het seizoen (zomerperiode) tot in de winter geoogst wordt. De oogst is voornamelijk op basis van afroep van de afnemers. Dit vraagt een grote mate van flexibiliteit in jouw dagindeling. Zo ben je in de ochtend aan het pastinaak rooien en ga je in de middag weer verder met het schoffelen van de bonen. Het bedrijf beschikt over veel eigen mechanisatie en een uitgebreide werkplaats.

 

Werkzaamheden

Als meewerkend bedrijfsleider ligt jouw focus op de teelt van de biologische gewassen. Samen met je collega verzorg je alle dagelijkse werkzaamheden op dit bedrijf. Belangrijk is dat je al wel een aantal jaar praktijkervaring hebt in de akkerbouw of vollegrondsgroententeelt en bij voorkeur de biologische teelt.

 • Dagelijkse leiding over de teelt van de gewassen
 • Mede bepalen van momenten van zaai, gewasverzorging en oogst
 • Uitvoeren van alle landwerkzaamheden
 • Afstellen van de machines
 • Aansturen van het team in piekmomenten
 • Technisch onderhoud van het machinepark

 

Wij vragen

Een zelfstandige, praktisch ingestelde aanpakker met ervaring van de teelt van (biologische) gewassen.

 • Je hebt minimaal MBO+ werk & denkniveau, bij voorkeur door een agrarische opleiding of door werkervaring
 • Je bent flexibel, denkt in oplossingen en stelt prioriteiten
 • Je hebt kennis en inzicht van mechanisatie en techniek
 • Je kunt in een team werken
 • Je beseft je dat dit werk in bepaalde periodes bestaat uit werkpieken
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in regio Flevoland, Zwolle of West-Veluwe

Wellicht werk je al een aantal jaar bij een akkerbouwer en zoek je meer uitdaging. Maar voel je je nog niet zeker genoeg om zelfstandig alle beslissingen te nemen. Geen probleem. De eigenaar neemt de tijd om de eerste periode met je op te trekken en je veel te leren waardoor je op termijn wel zelfstandig de beslissingen neemt.

 

Wij bieden

Een uitdagende fulltime functie bij een biologisch teeltbedrijf in Flevoland. Je werktijden zijn in het teeltseizoen van 7.30 uur tot ongeveer 17.30 - 18.00 uur. Maar uiteraard besef jij je dat dit in de oogstperiode niet altijd haalbaar is. In de winterperiode is dit van 8.00 uur tot 17.00 uur.

 • Veel vrijheid en verantwoordelijkheid in een praktische baan
 • Uiteraard een goed salaris volgens CAO Open Teelten 
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder auto van de zaak en telefoonvergoeding
 • Een unieke kans bij een zeer net en sociaal bedrijf

Kom je niet uit de buurt van Flevoland, maar is dit de baan waar je al jaren naar zoekt, dan kan de ondernemer meedenken met het vinden van woonruimte in de regio.


Heb ik nog steeds je aandacht? Blijkbaar ben jij de kandidaat waarmee ik graag in gesprek kom. Bel of app mij via 06 – 21 55 63 94. Mailen kan uiteraard ook via anita@agriwerker.nl

 

Salarisindicatie bruto loon

Tussen € 2200.00 en € 3400.00 per maand.

 

Contactinformatie

Heb je vragen over deze mooie functie of het bedrijf? Neem dan contact op met Anita van der Maarl van Agriwerker op 06 - 21 55 63 94. Samen bespreken we of jouw kennis, ervaring en wensen aansluiten bij deze functie.


Solliciteer op meewerkend bedrijfsleider biologisch tuin- en akkerbouwbedrijf

Meer weten over deze vacature?

Anita van der Maarl

06 - 21 55 63 94

Email Anita »