Vacature medewerker pluimvee

 

Solliciteer op medewerker pluimvee
 
 

Regio

Dronten, Flevoland

Uren per week

8 - 16 uur

Contract

Uitzicht op langdurig dienstverband

Opleidingsniveau

VMBO/LBO, MBO

Datum

20-06-2022


Medewerker pluimvee

Zoek jij een leuke parttime baan met veel zelfstandigheid in de dierenverzorging rondom Dronten? Herken jij jezelf in de woorden hygiëne, routine en verantwoordelijk, neem dan contact met mij op. Een pluimveehouder in de directe omgeving van Dronten is op zoek naar een medewerker pluimvee voor ongeveer 10-20 uur per week. Deze uren maak je verdeeld over de week, vaak op hetzelfde tijdstip op de dag. De exacte werkdagen en -tijden zijn in overleg vast te stellen. Heb je nog niet zoveel ervaring in het verzorgen van pluimvee? Geen probleem, laat mij weten wat jou aanspreekt in deze vacature.

 

Het pluimveebedrijf houdt vleeskuikens in moderne, goed ingerichte stallen. Ieder dag worden de dieren en stallen meerdere keren gecontroleerd. Denk aan controles van de dieren maar ook temperatuur, water, voer, klimaat en uitval. Tijdens de groeiperiode van de kippen, is de werkdruk wisselend. Tijdens de opstart en laden en lossen ligt een werkpiek.

De ondernemer heeft naast het pluimvee nog andere werkzaamheden. Hij is dan ook op zoek naar een secuur werkende collega die op vaste momenten in de week de rondes wil lopen bij de vleeskuikens. Een ronde duurt ongeveer 1,5 uur. De werktijden zijn in overleg vast te stellen. Het is belangrijk dat je dit voor langere periode zou willen doen, omdat het inwerken best wat tijd vraagt.

Heb je nog geen of wat minder ervaring met pluimvee? De ondernemer leert je graag de ins en outs. Je leert van de ondernemer en de verschillende adviseurs die op het bedrijf komen. Na deze inwerkperiode ga je dan zelfstandig de dagelijkse rondes lopen. Op termijn zijn de werkzaamheden wellicht ook uit te breiden op een andere locatie van de pluimveehouder.

 

Werkzaamheden

Je loopt als medewerker pluimvee zelfstandig rondes door de stal. Je kijkt hier voornamelijk naar het gedrag van de kuikens. Routine en alertheid zijn hierbij van belang. De kleinste details vertellen je namelijk al of de dieren het naar hun zin hebben of niet.

 • Controlerondes en selectie pluimvee
 • Controle klimaat, temperatuur, water en voer
 • Opstartwerkzaamheden van de kuikens

 

Wij vragen

Een fitte dierenverzorger pluimvee die er plezier in heeft om de kuikens goed te verzorgen. Deze parttime baan zou onder schooltijden uitgevoerd kunnen worden. 

 • Bij voorkeur ervaring of opleiding in de agrarische sector
 • Je kunt aantoonbaar zelfstandig werken
 • Je wilt ook wel eens in het weekend en vakanties invallen
 • Je beschikt over een autorijbewijs en eigen vervoer
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in / rondom Dronten

 

Wij bieden

Een zelfstandige baan op een modern pluimveebedrijf in de omgeving van Dronten.

 • Werkdagen en -tijden worden in overleg vastgesteld
 • Salaris op basis van CAO Productiegerichte dierhouderij + reiskostenvergoeding á € 0,19/km
 • Opbouw pensioen
 • Wekelijkse uitbetaling

Wil je meer weten over deze vacature? Bel mij dan 06-21556394 of mail naar anita@agriwerker.nl.

 

Salarisindicatie bruto loon

Tussen € 11.16 en € 12.50 per uur, exclusief overuren.

 

Contactinformatie

Wil je meer weten over deze vacature? Bel mij dan (06 21 55 63 94). Samen kunnen we bespreken of jouw kennis en ervaring aansluit bij deze functie.


Solliciteer op medewerker pluimvee

Meer weten over deze vacature?

Anita van der Maarl

06 - 21 55 63 94

Whatsapp Anita »