Vacature leergierige medewerker kraamstal

 

Solliciteer op leergierige medewerker kraamstal
 

Deel vacature 'leergierige medewerker kraamstal'

 

Regio

Baarle-Hertog, Vlaams gewest, België

Uren per week

32 - 40 uur

Contract

Uitzicht op vast contract

Opleidingsniveau

VMBO/LBO, MBO

Datum

26-12-2021


Leergierige medewerker kraamstal

Houd je van praktisch bezig zijn? Wil je je zelf graag ontwikkelen, een vak leren in de praktijk? Werk je graag in een klein team, of zelfstandig? Misschien is werken bij een varkenshouderij dan jou op het lijf geschreven!

We hebben diverse  fulltime starters functies in de omgeving van Alphen en Roosendaal.

 

Werken in een varkenshouderij  betekent dat je zorgt voor een goede gezondheid en optimale omstandigheden voor gezonde groei. Er zijn verschillende fases, afdelingen in een varkenshouderij.  Zo zijn er zeugen die gedekt gaan worden, gedekt zijn, net bevallen zijn. Biggetjes die net geboren zijn en bij de zeugen in de kraamstal verblijven, biggen die wat groter zijn maar nog wel extra aandacht nodig hebben, en de zogenaamde vleesvarkens. Het meest intensief is de zorg in de kraamstal.

Hoe groter de varkenshouderij, hoe meer er gewerkt wordt met specialismes: medewerker kraamstal, medewerker dek en dracht, medewerker vleesvarkens. Daarnaast zijn er vaak functies als meewerkend voorman of bedrijfsleider. In binnen- en buitenland. Volop carriërekansen dus in een sector die zich blijft innoveren. En zeker ook voor vrouwen!!!

Beginnende medewerkers leren het vak in de praktijk. Vaak wordt een start gemaakt in de kraamstal. Boekenwijsheid is dan niet belangrijk, vooral een goede kijk op dieren. Een nuchtere instelling en een goede conditie. Want het is wel aanpakken!

Later kun je de mogelijkheid krijgen om cursussen te volgen. Zo kun je, afhankelijk van jouw wensen en talenten, je verder ontwikkelen.

 

Werkzaamheden

Werkzaamheden zijn divers. Bij een kleiner bedrijf help je in alle afdelingen en werk je vaak samen met de varkenshouder zelf, in een klein team. Grotere bedrijven hebben vaak specialisten per afdeling. Kraamstal, dek-en dracht, biggen of vleesvarkens. Je takenpakket is dus afhankelijk van waar je gaat werken. Onervaren instromers beginnen meestal in de kraamstal. Werkzaamheden in de kraamstal zijn::

  • zorgen voor pasgeboren biggetjes. Letten op voldoende voeding /gezondheid
  • biggen behandelen
  • voederen van de zeugen
  • verplaatsen van de wat grotere biggen

 

Wij vragen

  • Je hebt een realistische kijk op de varkenshouderij
  • Je werkt zorgvuldig met dieren
  • Je bent een gemotiveerde aanpakker

 

Wij bieden

  • uitzicht op vast dienstverband
  • salaris en reiskostenvergoeding volgens CAO

 

Salarisindicatie bruto loon

Tussen € 11.00 en € 12.00 per uur.

 

Contactinformatie

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden  in de varkenshouderij? Neem dan contact op met Marianne Hagenaars op 06 53131210


Solliciteer op leergierige medewerker kraamstal

Meer weten over deze vacature?

Marianne Hagenaars

06 - 53 13 12 10

Email Marianne »